English

Suomalainen menestystarina...


Ondinen neljäs julkaisu oli levy-yhtiön ensimmäinen suurmenestys.
Ondinen historia alkaa vuodesta 1985, jolloin yhtiön perustaja Reijo Kiilunen julkaisi ensimmäisen Ondine-äänitteen Kuhmon Kamarimusiikkijuhlien yhteydessä. Alkuvaiheessa tavoitteena oli tuottaa yksi live-konserttiäänite joka vuoden festivaalilta. Kuitenkin jo neljännellä äänitteellä julkaistiin Einojuhani Rautavaaran ooppera Thomas (ODE 704-2)), joka herätti suurta kansainvälistä huomiota ja toimi päänavaajana ulkomaiselle jakelulle. Kiilunen oli tuolloin kamarimusiikkijuhlien konserttitoimiston johtaja ja hoiti levytystoimintaa osapäiväisesti. Pian hän kuitenkin päätti omistautua pelkästään Ondinen kehittämiseen, ja ensimmäiset 50 äänitettä hän tuotti ja editoi itse.

Siitä lähtien Ondine on laajentanut toimintaansa tasaiseen tahtiin. Vuonna 2009 yhtiö liittyi kansainväliseen Naxos-ryhmään itsenäisenä yksikkönä. 25 vuodessa Ondine on julkaissut 500 sisällöltään huolellisesti valikoitua CD:tä, hybridi-SACD:tä ja DVD:tä. Ondinen levyjä myydään maailmanlaajuisesti, ja niitä on myös ladattavissa useilta digitaalisilta kauppapaikoilta, joilla on myös lukuisia äänitteitä, joita ei CD-muodossa enää ole saatavilla.

Kapellimestari Vladimir Ashkenazy ja tuottaja Seppo Siirala levytyssessiossa Berliinissä vuonna 1998.
Vuosien varrella Ondine on vakiinnuttanut asemansa yhtenä klassisen musiikin kentän varteenotettavimmista levy-yhtiöistä, ja sen äänitteet ovat voittaneet useita palkintoja Cannesissa (MIDEM) sekä Gramophone-lehden, BBC Music Magazinen, International Classical Music Awards (ICMA):n ja Yleisradion Vuoden Levy -palkintosarjoissa. Ondinen menestystarina on osa Suomen laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä kulttuurin alalla, mikä taas on liittynyt Suomen talouden ja teknologian nousukauteen 1990-luvun puolivälistä lähtien.


back to top
Extended search
We noticed you are searching for more than one word. Would you like to

search for each word separately,
eg.: Paul, Hindersmith, Symphonie

search for a term,
eg.: "Paul Hindersmith"

redefine your search.
Use quotations for a term and single words, eg.: "Paul Hindersmith" Symphonie